lauantai 26. maaliskuuta 2011

Pilkullista menoa ja kirppistelyä.

 Esikoinen on muuttunut pilkukkaaksi. Meillä on siis nyt vuorossa vesirokko! Tätä tosin on käyty ihan vartavasten hakemassa ystävältä, että on sairastettu ennen kuin minä lähden kouluun.

"Piltti sairastuu, käy pilkukkaaksi kuin kukko.
Kutistuu, kokoon kuukahtaa.
Ei jaksa istuakaan pikku-ukko." 

Minulla oli lapsena Barbo Lingrenin ja Eva Erikssonin kirja Rasavilli Piltti. Se oli ihana, mutta katosi johonkin. Kun odotin esikoista, äitini osti meille uuden.
 Tänään sain vapaahetken aamulla ja kipaisin kirpputorille. Paljon kaikkea kivaa löytyi taas. Ostin vähän sellaistakin mitä en tavallisesti ostaisi, lohdutukseksi sairastupaan.

Tämä ihana klassikko keinuheppa teki seuraa Pikku I:n kummitädiltä saadulle pyörälliselle lajitoverilleen.
Oikea aarre! Hintakaan ei päätä huimannut, 10euroa tästä pulitin.

Nämä kaikki eivät löytyneet tänään, mutta kaikki kuitenkin tämän kevään ostoksia. Kaikille lapsille jotain, yhdettoista kengät ja rahaa on mennyt alle 25euroa. Minä uskon siihen että lapset voivat hyvin käyttää myös kierrätettyjä kenkiä, nämä ovat kaikki kuitenkin hyvä kuntoisia.

Kirppiksen lisäksi kävin Etolassa, kovasti oli erilaista kuin viimeksi vieraillessani! Hakaniemen Etolan omistaja on nainen ja se näkyy myymälässä selvästi. Kaikkea ihanaa olisin voinut viedä kotiin, mutta ostin kuitenkin vain eri värisiä kontaktimuoveja. Kotimatkalla poikkesin myös MLL:n lastenvaatekirppiksellä kurkkaamassa ja tekemässä pari löytöä.

Viikolla valmistui jotain pientä askartelua tuon tuoliprojektin lisäksi. Olin pahalla päällä ja tämmöinen näpertely piristää mieltä aina kummasti. Meillä yleinen kysymys tiskikoneen edessä seistessä on "Onko täällä puhtaat vai likaiset?". Siitä se ajatus sitten lähti. Muistelen jossain blogissa nähneeni vähän vastaavan ostetun version ruotsin kielisenä.


Nyt ei tarvitse kysellä että mitä siellä koneessa onkaan!
*HIPHEI! Lisäänkin kun muistin missä olin tämän nähnyt! Highway Designin kuvissa vilahti täällä.

Nyt potilas suihkuun ja lääkevaahtoa levittelemään niin pääsevät iltapuuhiin.

2 kommenttia:

  1. Kirppikset on maailman parhaita paikkoja. Mä käyn Loviisassa Samarian kirppiksellä joka kuukausi ja teen joka kerta kassillisen löytöjä ja aina ne maksaa 2,5 euroa ne mun ostokset. Se myyjä on joku hörhö :)

    VastaaPoista
  2. Kirppislöydöt kunniaan (: Vieläkun myyjät tajuaa hinnoitella ne sopivan hintaiseksi...eilen Tuusulan femmatorilla useammassa pöydässä käytetyistä vaatteista 15-20 €...varmaan joku maksaa murrr!

    VastaaPoista